Dobd fel otthonod és hozd közelebb a természetet egy különleges megoldással!

2019. dec. 3.

Hallottál már zöldfal, green wall vagy living wall kifejezésről? Na és a növényfalról? Nem? Ne aggódj, segítünk.

A fenti kifejezések egy olyan függőleges kertre utalnak, ami lényegében a kinti szabad világot testesíti meg otthonunkban vagy irodai környezetünkben. Gyűjteményünk célja, hogy tippeket és tanácsokat nyújtson azoknak az embereknek, akiknél már fellelhető ez a különleges kert, valamint, hogy kedvcsinálóként szolgáljon azoknak, akik már régóta játszanak a zöldfal gondolatával.
Természetes növényfalak
A zöldfal készítés legrégibb megoldása az, ha az épület falát befuttatjuk kúszónövényekkel. Ki ne látott volna már borostyánnal (Hedera helix), repkényszőlővel (Parthenocissus tricuspidata), esetleg lilaakáccal (Wisteria) felfuttatott falakat? Ez a megoldás, akár egy lepel úgy takarja el falainkat és bújtatja teljesen új köntösbe azokat. Nem csak hogy szépen mutat a felfutatott növény, de természetre is jó hatással van, hiszen búvóhelyet nyújt a menedéket kereső madaraknak. Ehhez a típusú zöldfalhoz viszont jó néhány év szükséges és a mai rohanó, napról napra változó világban nem meglepő, ha valaki olyan modern megoldást választ, aminek elemeit egyik percről a másikra cserélni tudja.

Megtetszett a kúszónövény ötlete? Válogass Fitoland oldalunkon elérhető kúszónövények közül és állj neki még ma falaid újragondolásának!

Épített zöldfalak

A növényfal kialakításában egy erre speciálisan kialakított szerkezet segít, amire a növényeket függőlegesen helyezik fel és egy beszerelt csepeggető rendszer által kerülnek öntözése. Manapság azért is lett trendi a living wall készítése, mert gyorsan és könnyen be lehet telepíteni szinte bárhova. Ez a megoldás független a talaj minőségétől és szinte egyik napról a másikra megújítja környezetünk. Elemeit napi hangulatunk és kedvünk szerint tudjuk változtatni.

Falakon, homlokzatokon is szépen mutat, de térelválasztóként vagy akár szoborként is funkcionálhat. Sőt mi több, nem csak szép de hasznos eleme is lehet a belső térnek!

Nem csak közérzetünket javítja a természet közelség érzete, de mint tudjuk a növények széndioxidból oxigént termelnek, így az említett értékeken túl valós hasznuk is van, hiszen tisztítják a levegőt.

Így segítenek kompenzálni a városi lét káros hatásait, mint például levegő- és porszennyezés.

Ahány kifejezés, annyi megjelenési formája létezik a zöldfalnak, de mindegyik közös jellemzője a függőlegesen elhelyezett növények és az a kellemes érzés, amit ez a különleges kompozíció áraszt magából. Aki tehát közelebb szeretné magát érezni a természethez és hangulatosabbá varázsolná otthonát vagy irodai környezetét jól választ, ha a zöldfal mellett teszi le voksát.

Ha irodai növénydekorációs szolgáltatásunk érdekli, akkor itt olvasson tovább »

Ha tovább inspirálódna tekintse meg a jobbnál jobb ötleteinket Facebook és Pinterest oldalainkon.

Ajánlatkérés

Ha már van konkrét elképzelése arról, hogy mit is szeretne, vagy szüksége van némi iránymutatásra, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk a legteljesebb megvalósításban!

    Reklámtartalmú e-mailek fogadásához hozzájárulok.

    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!