Steril irodából egészséges környezet

2019. dec. 3.

Megannyi kutatás született már a növények hatásáról a művi, irodai környezetben. Nem meglepő, hogy a kutatások során született eredmények egytől egyig a növények pozitív hatása mellett tanúskodnak. Nem csak mentálisan javítják a teljesítő képességet, de általános panaszokra, mint például a levertség vagy fejfájásra is gyógyírt nyújtanak.

Összegyűjtöttük a legfontosabb érveket, amik az irodai növények mellett szólnak:

Összefüggés van a beltéri növények és a kevesebb egészségügyi panaszok között.

Tudtátok, hogy néhány területen az irodai, benti levegő akár 12x károsabb lehet, mint a kinti? Az emberek életük nagy részét a négy fal között, azon belül is a munkahelyükön töltik. Nem mindegy tehát, hogy a munkahelyünkön milyen a levegő minősége. Számos vizsgálat igazolta, hogy a betegség miatti munkahelyi hiányzások száma csökken, ha a növényeket közelebb helyezzük a dolgozók monitorjához. A növények köztudottan javítják a levegő minőségét és megkötik a káros anyagokat (pl. a benzol és a formaldehid), melyek a tisztítószerekből, irodai felszerelésből kerülnek a levegőbe.

A növényeknek stresszoldó hatása van a művi, irodai környezetben.

Felmérések bizonyítják, hogy a természet közelsége egyszerűen jobb hangulatra deríti az embereket és mivel minden munkahelyen jelen van a stressz hol kisebeb, hol nagyobb mennyiségben, nem árt, ha növényekkel tarkítjuk irodánkat. A természet kis darabjai mellett nő a komfortérzet, míg az ingerlékenység feszültség vagy levertség csökken.

Kedvezően hatnak a munkatársak kreativitására és koncentráló képességére.

A növények nem csak hogy kellemes hangulatot teremtenek, de növelik a mentális teljesítményt is. A vibráló zöld szín és kellemes illat, amit a növények árasztanak inspiráló hatású, így serkentik kreativitásunkra

Ugye, hogy mennyi előnnyel jár a természet kis részének irodába való behelyezése? Nemcsak hangulatunkra, de egészségünkre is kiváló hatással vannak!

+ 1 tipp: Manapság már nem csak az egyszerű, kaspós növények kapnak helyet a modern irodákban, hanem egyre gyakoribbak a zöldfalnak nevezett függőleges kertek is. Környezetre nyújtott hatásai ugyanazok, mint a kaspós társainak, de plusz előnye, hogy hangulatunktól függően, egyik napról a másikra variálhatok az elemei. Ha tovább olvasnál a zöldfalak variánsairól nézd meg erről szóló cikkünket cikkünk.

Ha kedvet kaptál az irodai környezeted megújításához vagy csak érdeklődnél a megvalósíthatóságukról bátran kérj ajánlatot az alábbi űrlap segítségével, vagy hívd Blaskó Erzsébet kollégánkat +360 20 444 4290-es számon.
Örömünkre szolgál, ha segíthetünk környezeted javításában.😊

Ajánlatkérés

Ha már van konkrét elképzelése arról, hogy mit is szeretne, vagy szüksége van némi iránymutatásra, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk a legteljesebb megvalósításban!

    Reklámtartalmú e-mailek fogadásához hozzájárulok.

    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!