Amikor azt mondták, hogy mostantól home office-ból kell dolgozunk, még senki nem tudta milyen nehéz feladat vár ránk. Sok pozitívum szól a otthoni munkavégzés mellett, ám gyakran a koncentrációnk és a produktivitásunk is megsínyli ezt az időszakot. Éppen ezért hoztunk pár tanácsot, hogy hogyan is lehet kialakítani egy inspiráló, jó közérzetet nyújtó munkakörnyezetet.  

Milyen legyen a munkaterület?

Fontos, hogy minél kevesebb dolog vonja el a figyelmedet. Ha sok felesleges dolgot halmozol fel dekoncentráltá válhatsz. Bőven elég a laptopod, egy-két dísztárgy, inspiráló kép vagy mondat, ami segít a motivációd megőrzésében. Ezek mellett lényeges, hogy legyen a munkaterületen valamilyen növény. Mindegy, hogy az asztalon vagy mellette helyezed el, de mindenképp legyen a közeledben.

 

Miért olyan fontosak a növények?

Sok-sok tudományos kísérlet bizonyítja, hogy a növények növelik a mentális és fizikális komfortot és számos jótékony hatással bírnak környezetünkre.

Például:

  • Kiszűrik a port a levegőből.
  • Növelik a páratartalmat és elnyelik a szén-dioxidot, így javítják a levegő minőségét.
  • Egyes fajok képesek eltávolítani bizonyos szerves vegyületeket a levegőből, melyek a tisztítószerekből, irodai felszerelésből kerülnek a levegőbe,.
  • Csökkentik a stressz szintet.
  • Csökkentik a levertség érzését.
  • Növelik a produktivitást és a koncentrációt.
  • Javítják az általános hangulatot.
  • És persze jó rájuk nézni! 😊
 

A nyugodtabb és vidámabb munkakörnyezet jól hat a teljesítőképességre és nem mellesleg egészségesebb is. Mindenképp úgy alakítsd ki home office-odat, hogy maradjon a növényeknek hely. Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, szúrós vagy virágzó, a lényeg, hogy legyen! ÉS hogy melyik növényre essen a választásod? Előző cikkünkben adtunk pár tippet.

Inspirálódj tovább Pinterest oldalunkon:

Ajánlatkérés

Ha kedvet kaptál az irodai környezeted megújításához, vagy csak érdeklődnél a megvalósíthatóságukról bátran kérj ajánlatot az alábbi űrlap segítségével, vagy hívd Blaskó Erzsébet kollégánkat +360 20 444 4290-es számon.

    Reklámtartalmú e-mailek fogadásához hozzájárulok.

    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!